Vi fant, vi fant!

Mye seinere enn vi vanligvis finner rugde, men vi startet desember med å finne en god mengde rugde på vår 1,5 timers tur på formiddagen 1. desember.

Vi har funnet lite, kun en og annen, tidligere i høst. Men nå er de her igjen. Vi hadde faktisk oppe to i samme støt også. Hagla var igjen hjemme, men hundene fikk trent og fikk terpet på noen småting.

Jippi har jeg lite å utsette på. Hun var tydelig og visste godt hvor de satt. Senket farten inn mot fuglen og fikk den opp. Lydig og samarbeidsvillig. Sirkus er heit, finner, stopper, men har det litt travelt. Så vi må trene mer på at hun holder rioen lenger. Innkalling etter fugl er også vesentlig og må tas i detalj. Her har jeg noen øvelser planlagt som vi skal trene nøye på i vinter: planen er å sette hunden ved en rekke fristelser som godbitskåler og kalle den inn. Basic, men ganske vanskelig for ekstremt matglade hunder på lang avstand fra meg. Jippi vil typisk «ta sjansen» å spise maten. Så korte avstander først. Dette kan ligne på en situasjon hvor fuglen flyr avsted uten å bli skutt og hunden kalles inn uten å få snuse eller dra i fuglens retning. En annen ting vi skal gjøre mer av er øvelsen «du får ikke hente noe». Kjedelig kanskje, men nødvendig. Ingen skal få knallapportere her. Så vi kaster apporter og baller i søk, forventer full rios, belønner det masse; jeg plukker opp alt selv. Hunden skal sitte å se på, jeg belønner kun det. På slutten av en slik økt med mange repetisjoner kan hunden få en apport eller en ball.

Da får vi bare satse på at godværet og rugdene holder seg her litt til uti desember. For vi vil ut å finne mer!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s