Sommertid

Nå er det tid for oppdatering igjen! Vi har kommet oss ut av vinter/korona-dvalen og er i gang med flere ting. Først og fremst så har vi deltatt på jaktkurs denne våren hver onsdag hos Astrid ved Vindfinn.com. Det har vært helt supert med fast oppfølging og tema men samtidig tilrettelegging for hver enkelt. Sirkus har virkelig fått kjørt seg opp på ett høyt nivå! Hun har taklet mye stress og forstyrrelser, er veldig fokusert og vil gjøre rett. Hun har i løpet av kurset fått bryne seg på mange RIO-situasjoner med fugl både her og der, sitt-signalene har blitt flere og bedre, utført dummyapport med fugl i oppflukt linjen hennes… altså, hun har mestret så mye og vi har vært kreative! Jippi har også vært med, og hun har ikke trent særlig RIOS eller med fugl, hun kan for mye for å ha nytte av det der… men dirigeringer og linjer har hun trent. Og det trenger jammen vi alle 3 og lære oss mer om!

Vi har nemlig også deltatt på dirigeringskurs i regi av NSK avd. Rogaland. Her med instruktør Frank Hermansen. Han vet jeg fra før er en dyktig, velmerittert og erfaren retrieverfører og dommer, så her var det bare å plukke med seg alt av info man kan ta med seg videre i treningen. Å trene spaniels i dirigering på dummies er ikke det samme som å trene en retriever i dette – de drives av ganske ulike ting. En spaniel har ofte mye mer lyst til å fortsette å søke, trekker dermed raskt ut av linjene og starter på et søk lenge før man hadde planer om…. Men mange av teknikkene, tankesettet i treningen og formålene fra retrievertrening er svært nyttige at en spaniel også kan en del om. Personlig tenker jeg at signalene mine for å gå langt ut, til sidene eller hvor jeg måtte ønske må være tydelige og hunden må ha full forståelse av hva de betyr. Så slik jeg har sett mine hunder jobbe med dette så handler det mye om lydighet – de skal gå der jeg vil og ikke prøve å bedømme hvor de skal gå selv når jeg har sagt retningen. Har jeg derimot bare sagt en generell apportkommando – da kan de få finne den på sin egen måte. Så ja, her har vi fått mange verktøy i verktøykassen etter bare en kveld på kurs – så her er det bare å sette i gang med treningen! Takk for et bra kurstilbud NSK!

Ja, og så er det jo en del aktivitet på Skolehuset for tiden (Skolehuset – fordi det opprinnelig er et gammelt skolehus i Stokkadalen). Vi har jobbet med platting, overflater utendørs og snart braker det løs med takrenovering (når været tillater det). Så det gledes over å ha en fritidsbolig i naturskjønne omgivelser som nå kan brukes når vi vil! Vi brukte nemlig dette området og hytta i forbindelse med kenneltreffet vi hadde i slutten av mai:

Det var såååå gøy å se de som kom på kenneltreff. Vi fikk jobbet masse med jaktrelatert trening og vi er så privilegerte som har så mange flinke folk med på laget. Det er så mange som kan så mye enten det er om hundetrening og/eller jakt – og det er mange som ser ut til å ta til seg informasjon og teknikker enkelt. Så det er da så lett for oss å forklare og hjelpe når folk er så mottakelige. Hundene fra oss liker vi jo veldig godt, og ser at alle sammen har stort potensiale. Men de er også alle forskjellige – alle har ulike ting de er gode på, og ulike ting hvor førerne må legge mer vekt på å forsterke eller dempe. Vi håper vi får til å bidra med dette slik at brikkene faller på plass. Vi gleder oss til å se dere igjen snart!

Og så agility! Det er åpnet opp for agilitystevner igjen og flere Working Bliss hunder er i gang. Swix, Flip og Fifi har alle debutert, hvor Flip og Swix allerede har hvert sitt napp i hopp. Mocca har også kommet seg ut av vinterdvalen og har løpt gode løp og felfritt. Spinn er bare en utstilling unna hoppchampionatet da hun tok sitt siste cert i helga. Og så er det mine jenter som snart skal få være med på konkurranser igjen de og. Det gledes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s